Hopp til hovedinnhold

Verk for kor og orkester

Schola Sanctae Sunnivae

Trondheimsensemblet Schola Sanctae Sunnivae er et av få ensembler som tar vare på gregoriansk sang knyttet til Nidaros og norsk middelalderhistorie. Ensemblet består av 12-14 skolerte kvinnelige sangere på høyt nivå. Siden starten i 1992, har Anne Kleivset vært dirigent og kunstnerisk leder. I 2009 ble ensemblet utnevnt til pilegrimskor tilknyttet Nidaros Pilegrimsgård. Scholaens virksomhet gjennom snart 30 år har resultert i fem plateutgivelser, samt medvirkning i en rekke mindre og større utgivelser.

Schola Sanctae Sunnivae har hittil initiert restaurering og dokumentert store deler av det gregorianske materialet som er bevart fra Nidaros og som nå befinner seg ved Det Kongelige Bibliotek i København (MS. add. 47).

Våren 2023 skal ensemblet dokumentere Olavsmateriale: In natalicio beati Olavi Martyris (28.juli) og Korsmesse: In exaltatione Crucis (14.september). 

Dette materialet er transkribert/renskrevet av produsent for innspillingen, professor Eugeen Liven dÁbelardo. Han er dirigent for det gregorianske mannskoret Hartkeriana (Nederland) og har vært tilknyttet Kirkemusikkstudiet ved universitetet i Graz, Østerrike. Han har også vært produsent for utallige utgivelser med gregoriansk sang i bl.a. Nederland, Belgia og Østerrike.

Som ved tidligere innspillinger av dette materialet er Morten Lindberg ved 2L med som innspillingsleder. Videre dokumentasjon vil etter planen skje i 2025, med dokumentasjon av Vesper og Matutin fra Officium SS. Apostolorum Petri et Pauli (29.juni) samt Laudes, Magnificat og Hymne fra In festo Mariae Magdalenae. (20.juli) 

  • Schola Sanctae Sunnivae. Foto: Erlend Lånke Solbu
    Schola Sanctae Sunnivae. Foto: Erlend Lånke Solbu
  • Schola Sanctae Sunnivae. Foto: Erlend Lånke Solbu
    Schola Sanctae Sunnivae. Foto: Erlend Lånke Solbu
  • Schola Sanctae Sunnivae. Foto: Erlend Lånke Solbu
    Schola Sanctae Sunnivae. Foto: Erlend Lånke Solbu
  • Schola Sanctae Sunnivae. Foto: Berre
    Schola Sanctae Sunnivae. Foto: Berre

Olavssporet er sendt inn av Gunn Mogseth Skrove, Anne Kleivset og Frida Johanne Krüger

Eksterne lenker

i
Museum24:Portal - 2024.11.2 5
Grunnstilsett-versjon: 2