Hopp til hovedinnhold

 • Bilde av Valdres i tusen år

  Valdres i tusen år

  En avlegger av olavsflammen skal brenne i Valdres gjennom hele jubileumsåret 2023

 • Bilde av Verdal bo- og behandlingssenter

  Verdal bo- og behandlingssenter

  Verdal bo- og behandlingssenter hentet en avlegger av Olavsflammen høsten 2022.

 • Bilde av Tenning av olsokbål på Stiklestad 2020

  Tenning av olsokbål på Stiklestad 2020

  29. juli 2020 markerte Stiklestad Nasjonale Kultursenter at det var 10 år igjen til Nasjonaljubileet 2030 ved å tenne en olsok-ild på Stiklestad. Denne ilden, Olavsflammen, skal brenne i 10 år.

 • Bilde av Eidsivatinget 1000 år, 2022

  Eidsivatinget 1000 år, 2022

  I 2022 var det tusen år siden Olav etablerte Eidsivatinget.

 • Bilde av Våler 1000 år, 2022

  Våler 1000 år, 2022

  En avlegger av Olavsflammen ble bragt til Våler i anledning åpninga av Vålers tusenårsjubileum

 • Bilde av Kampen om Raumariki, 2022

  Kampen om Raumariki, 2022

  I 2022 var det tusen år siden Olav slo raumernes hær i slaget ved Nitja i 1022.

 • Opplysningsvesenets fond henter avlegger av Olavsflammen på Stiklestad

  1. mars 2021 hentet Opplysningsvesenets fond en avlegger av Olavsflammen på Stiklestad til sitt jubileumsår i 2021.

 • Bilde av Brønnøy prestegård

  Brønnøy prestegård

  Opplysningsvesenets fond sparket i gang sin jubileumsstafett med en fest på Brønnøy prestegård, hvor en avlegger av Olavsflammen ble tent.

 • Bilde av Gildeskål prestegård

  Gildeskål prestegård

  10. juli 2021 arrangerte Opplysningsvesenets fond jubileumsfest på Gildeskål prestegård, som en del av sitt 200-årsjubileum. En avlegger av Olavsflammen ble tent på festen.

 • Bilde av Steigen prestegård

  Steigen prestegård

  20. juli 2021 arrangerte Opplysningsvesenets fond jubileumsfest på Steigen prestegård, som en del av sitt 200-årsjubileum. En avlegger av Olavsflammen ble tent på festen.

 • Bilde av Kvernes prestegård

  Kvernes prestegård

  8. august 2021 arrangerte Opplysningsvesenets fond jubileumsfest på Kvernes prestegård, som en del av sitt 200-årsjubileum. En avlegger av Olavsflammen ble tent på festen

 • Bilde av Meldal prestegård

  Meldal prestegård

  14. august 2021 arrangerte Opplysningsvesenets fond jubileumsfest på Meldal prestegård, som en del av sitt 200-årsjubileum. En avlegger av Olavsflammen ble tent på festen.

 • Bilde av Lund prestegård

  Lund prestegård

  15. august 2021 arrangerte Opplysningsvesenets fond jubileumsfest på Lund prestegård, som en del av sitt 200-årsjubileum. En avlegger av Olavsflammen ble tent på festen.

 • Bilde av Rollag prestegård

  Rollag prestegård

  22. august 2021 arrangerte Opplysningsvesenets fond jubileumsfest på Lund prestegård, som en del av sitt 200-årsjubileum. En avlegger av Olavsflammen ble tent på festen.

 • Bilde av Alvdal prestegård

  Alvdal prestegård

  26. august arrangerte Opplysningsvesenets fond jubileumsfest på Alvdal prestegård, som en del av sitt 200-årsjubileum. En avlegger av Olavsflammen ble tent på festen.

 • Bilde av Lesja prestegård

  Lesja prestegård

  29. august 2021 arrangerte Opplysningsvesenets fond jubileumsfest på Lesja prestegård, som en del av sitt 200-årsjubileum. En avlegger av Olavsflammen ble tent på festen.

 • Bilde av Luster prestegård

  Luster prestegård

  12. september 2021 arrangerte Opplysningsvesenets fond jubileumsfest på Luster prestegård, som en del av sitt 200-årsjubileum. En avlegger av Olavsflammen ble tent på festen.

 • Bilde av Ullensaker prestegård

  Ullensaker prestegård

  5. september 2021 arrangerte Opplysningsvesenets fond jubileumsfest på Ullensaker prestegård, som en del av sitt 200-årsjubileum. En avlegger av Olavsflammen ble tent på festen.

 • Bilde av Tanum prestegård

  Tanum prestegård

  18. september 2021 arrangerte Opplysningsvesenets fond jubileumsfest på Tanum prestegård, som en del av sitt 200-årsjubileum. En avlegger av Olavsflammen ble tent på festen.

 • Bilde av Ringsaker prestegård

  Ringsaker prestegård

  16. oktober 2021 arrangerte Opplysningsvesenets fond jubileumsfest på Ringsaker prestegård, som en del av sitt 200-årsjubileum. En avlegger av Olavsflammen ble tent på festen.

 • Bilde av Hommedal prestegård

  Hommedal prestegård

  2. desember 2021 arrangerte Opplysningsvesenets fond julemarked og jubileumsfest på Hommedal prestegård, som en del av sitt 200-årsjubileum. En avlegger av Olavsflammen ble tent på festen.

 • Bilde av Asker prestegård

  Asker prestegård

  28. november 2021 arrangerte Opplysningsvesenets fond jubileumsfest på Asker prestegård, som en del av sitt 200-årsjubileum. En avlegger av Olavsflammen ble tent på festen.

 • Bilde av Hundorp 2021

  Hundorp 2021

  Som første sted i jubileumsstafetten i Nasjonaljubileet 2030 - NORGE I TUSEN ÅR ble en avlegger av Olavsflammen brakt til Hundorp. Flammen brant gjennom jubileumsåret 2021.

Hundorp 2021

Som første sted i jubileumsstafetten i Nasjonaljubileet 2030 - NORGE I TUSEN ÅR ble en avlegger av Olavsflammen brakt til Hundorp. Flammen brant gjennom jubileumsåret 2021.

 • Overrekkelse av Olavsflammen, Hundorp 2021. F.v Borghild Lundeby (prosjektleder Nasjonaljubileet 2030), Bjørn Kjellson Sletten (prosjektleder Hundorp 2021 og Ole Tvete Murteigen (ordfører i Sør-Fron kommune).
  Overrekkelse av Olavsflammen, Hundorp 2021. F.v Borghild Lundeby (prosjektleder Nasjonaljubileet 2030), Bjørn Kjellson Sletten (prosjektleder Hundorp 2021 og Ole Tvete Murteigen (ordfører i Sør-Fron kommune).
 • Biskop Herborg Finnset (Nidaros) og biskop Solveig Fiske (Hamar) med Olavsflammen på Hundorp. Foto: Borghild Lundeby
  Biskop Herborg Finnset (Nidaros) og biskop Solveig Fiske (Hamar) med Olavsflammen på Hundorp. Foto: Borghild Lundeby
 • Biskop Herborg Finnset (Nidaros) og biskop Solveig Fiske (Hamar) forteller barna på Hundorp om Olavsflammen. Foto: Heidi Anett Øvergård Beistad.
  Biskop Herborg Finnset (Nidaros) og biskop Solveig Fiske (Hamar) forteller barna på Hundorp om Olavsflammen. Foto: Heidi Anett Øvergård Beistad.
 • Olavsflammen på Hundorp. Fv. Mariann Bjelle (kulturrådgiver Innlandet Fylkeskommune), Borghild Lundeby (prosjektleder Nasjonaljubileet 2030), Herborg Finnset (biskop i Nidaros)
  Olavsflammen på Hundorp. Fv. Mariann Bjelle (kulturrådgiver Innlandet Fylkeskommune), Borghild Lundeby (prosjektleder Nasjonaljubileet 2030), Herborg Finnset (biskop i Nidaros)
 • Frivilligheten på Hundorp tenner bål av Olavsflammen. Foto: Heidi Anett Øvergård Beistad
  Frivilligheten på Hundorp tenner bål av Olavsflammen. Foto: Heidi Anett Øvergård Beistad
 • Representanter fra frivillige lag, foreninger og organisasjoner tar med Olavsflammen til sine respektive organisasjoner. Foto: Borghild Lundeby
  Representanter fra frivillige lag, foreninger og organisasjoner tar med Olavsflammen til sine respektive organisasjoner. Foto: Borghild Lundeby
 • Olavsflammen i båt på vei mot Hundorp til kick-off arrangementet september 2020. Foto: Borghild Lundeby
  Olavsflammen i båt på vei mot Hundorp til kick-off arrangementet september 2020. Foto: Borghild Lundeby

12. september 2020 ble en avlegger av Olavsflammen tatt med til Hundorp for å markere oppstarten av jubileumsstafetten i 2021. Biskopen i Nidaros, Herborg Finnset, ble rodd i vikingskip opp Gudbrandslågen med Olavsflammen. Hun ble tatt imot på kaia av biskopen i Hamar, Solveig Fiske. 

På land ble biskopene møtt av nysgjerrige barn. Biskopene fortalte med stor innlevelse om Olav og Olavsflammen for de frammøtte barna. 

Olavsflammen ble så brukt til å tenne et bål av representanter fra ulike frivillige organisasjoner i regionen. Hver representant fikk med seg en avlegger av Olavsflammen som de brakte med seg til sin organisasjon. 

Eksterne lenker:

Funfact

For å holde liv i Olavsflammen fra 29. juli 2020 til 29. juli 2030 kreves det:
2 desiliter lampeolje i døgnet
1,5 liter lampeolje i uka
6 liter lampeolje i måneden
72 liter lampeolje i året
720 liter lampeolje på 10 år